Deelnamereglement

Om de Fietsvierdaagse veilig en goed te laten verlopen, hebben we een aantal regels opgesteld waar deelnemers zich aan moeten houden:

Belangrijk tijdens het fietsen:

 1. Houd je te allen tijde aan de normale verkeersregels!
  Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen acties en veiligheid.
 2. Houd afstand tot de fietsers voor je!
  Als iemand vóór je plots moet remmen of uitwijken voor een paaltje of kuil, moet je enige afstand hebben anders fiets je zelf tegen het paaltje of in de kuil.
 3. Stuurlabels verplicht voeren
  Het is verplicht om altijd de stuurlabels (= een soort routekaart) te monteren op het stuur, ook al gebruik je ze niet omdat je bijvoorbeeld in een groep fietst. Hierdoor ben je namelijk herkenbaar als deelnemer.
 4. Bezemfiets
  Helemaal achteraan fietst de, duidelijk herkenbare, bezemfiets. Deze persoon fietst altijd helemaal achteraan. Word je per ongeluk toch ingehaald door de bezemfiets? Maak de bezemfiets dit dan direct duidelijk zodat hij achter je kan blijven fietsen.
 5. Stempelposten
  Bij de stempelposten moet worden gestopt en krijg je een stempel op de stempelkaart. De stempelposten zijn onderweg duidelijk herkenbaar. LET OP: ook de start & finish zijn een stempelpost. Vergeet deze dus niet! Inclusief start en finish zijn er elke avond drie stempelposten.

 

Overige regels:

 1. Leeftijd deelnemers
  Fietsers onder de de 12 jaar mogen uitsluitend deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Deze volwassene is volledig verantwoordelijk voor de kinderen die hij/zij begeleidt.
  Fietsers van 12 tot 18 jaar mogen zelfstandig deelnemen, met uitdrukkelijke toestemming van de ouders. Deze toestemming wordt gegeven bij het aanmelden.
  Fietsers boven de 18 jaar kunnen vrij deelnemen.
 2. Verantwoordelijkheid organisatie
  De organisatie stelt alles in het werk om de fietsvierdaagse veilig te laten verlopen. Hiervoor neemt zij onderstaande maatregelen.
  Desondanks kan er altijd iets gebeuren. Deelname is volledig voor eigen risico, de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade die ontstaat op welke wijze dan ook door deelname aan de fietsvierdaagse.
  Deze maatregelen hebben we genomen om de veiligheid te waarborgen:

  1. Veilige routes via duidelijke knooppunten en routes vooraf controleren. Op onduidelijke punten zijn extra borden of andere markeringen geplaatst.
  2. EHBO-team paraat
  3. Stempelposten met registratie van passage
  4. Ophaalauto met fietsenrek paraat
  5. Pechnummer/noodnummer beschikbaar
  6. Bezemfiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *